dinsdag 9 mei 2017

Kortenberg stelt stedenbouwkundige verordening parkeervoorzieningen definitief vast

Sinds 1 januari 2007 – intussen meer dan 10 jaar geleden – hanteert het Kortenbergse college van burgemeester en schepenen een vaste norm in verband met het verplicht voorzien van parkeerplaatsen bij nieuwbouw of bij ingrijpende verbouwingen. 

Nu stelde de gemeenteraad, na een verplichte adviesprocedure, definitief een ‘stedenbouwkundige verordening’ vast in verband met parkeervoorzieningen.  Een dergelijke verordening heeft een algemeen bindende kracht ten overstaan van alle stedenbouwkundige aanvragen die worden ingediend. De bedoeling van deze stedenbouwkundige verordening is om de parkeerdruk op het publieke domein leefbaar te houden, om een vlotte bereikbaarheid van handelszaken te garanderen en om de nodige ruimte voor fietsparkeren te voorzien.

Schepen van ruimtelijke ordening Bart Nevens (N-VA) lichtte de details van deze nieuwe verordening op de gemeenteraad toe.  De stedenbouwkundige verordening parkeervoorzieningen moet nu nog worden goedgekeurd door de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant. Het besluit wordt pas van kracht na publicatie in het Belgisch Staatsblad. U kunt de verordening weldra raadplegen op de webstek van Kortenberg: www.kortenberg.be .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten