dinsdag 7 november 2017

Kortenberg keurt dossier optimalisering HST-fietsroute goed

Op voorstel van burgemeester Chris Taes (CD&V) keurde de Kortenbergse gemeenteraad de opdrachtdocumenten goed met het bestek, de plannen en de raming voor het optimaliseren van de HST-fietsroute op het grondgebied van Kortenberg. Het dossier werd voorbereid in nauwe samenwerking met openbare werken.

De kosten voor het wegwerken van vier knelpunten tussen de stations van Erps-Kwerps en Kortenberg worden geraamd op 1.991.435,16 euro (inclusief BTW).

Voor deze werken wordt er een subsidieaanvraag ingediend bij de Provincie Vlaams-Brabant voor 100% subsidiering van de werken. De kosten voor de aanpassingen aan de parkings van de stations van Erps-Kwerps en Kortenberg worden geraamd op 94.658,80 euro (inclusief BTW) en vallen ten laste van de gemeente Kortenberg.

Het bestek bevat tevens een mogelijke uitbreiding van de parking aan het station van Erps-Kwerps, van de huidige 22 plaatsen tot 95 plaatsen plus 6 plaatsen voor andersvaliden. In Kortenberg kunnen 8 bijkomende plaatsen worden gerealiseerd.  Dit project kan alleen worden uitgevoerd wanneer de NMBS deze kosten opneemt in haar meerjarenplanning en akkoord gaat met de uitvoering. Het gemeentebestuur dringt hierop al drie jaar aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten