dinsdag 9 januari 2018

Verhuurreglement voor ondergrondse parkeergarages in site De Bareel


Bij de verkoop van de oude rijkswachtsite aan het kruispunt van de Stationstraat en de Leuvensesteenweg, legde het college van burgemeester en schepenen aan de projectontwikkelaar de verplichting op om 20 ondergrondse parkeerplaatsen ter beschikking te stellen aan de gemeente Kortenberg in de site De Bareel.
Het was en blijft de bedoeling om deze parkeerplaatsen ter beschikking te stellen aan inwoners uit de buurt die met een parkeerprobleem kampen.

De gemeenteraad keurde nu een toewijzings- en een gebruiksreglement goed om deze ondergrondse parkeerplaatsen in gebruik te nemen.

De toewijzing van de parkeerplaatsen zal gebeuren op basis van een puntensysteem dat rekening houdt met de volgende elementen:

-         straten in de nabijheid met de hoogste parkeerdruk;

-         het aantal auto’s in het gezin ten opzichte van het aantal gezinsleden;

-         het al dan niet beschikken over een private parkeerplaats;

-         de duurtijd van bewoning.

De parkeerplaatsen zullen worden verhuurd tegen marktconforme voorwaarden.
Schepen van openbare werken Bart Nevens (N-VA) verduidelijkte nog dat de parkeerplaatsen mogen niet worden door- of onderverhuurd en niet mogen worden gebruikt voor het stallen van oldtimers, mobilhomes, caravans, aanhangwagens, moto’s, stockage en fietsen.

U verneemt meer over de concrete mogelijkheden om in De Bareel een parkeerplaats aan te vragen via de gemeentelijke infokanalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten