dinsdag 6 maart 2018

Tracé en uitrusting wegenis project 'Drie Sparren' goedgekeurd


Op voorstel van schepen van ruimtelijke ordening Bart Nevens (N-VA) keurde de gemeenteraad het tracé en uitrusting wegenis van het project ‘Drie Sparren’ aan de Leuvensesteenweg in Kortenberg goed.  Het gaat om de voormalige site van een fietsenfabrikant.
Het gaat om een project van 42 appartementen, 11 ééngezinswoningen en een te restaureren villa.  Er werden voozieningen getroffen om de nodige parkeerplaatsen te voorzien (inclusief fietsparkeerplaatsen) en om zachte wegverbindingen aan te leggen voor voetgangers en fietsers.  Wat de afvalophaling betreft, zal gewerkt worden met een afvalstraat, zoals die ook bij het project De Bareel (hoek Stationstraat/Leuvensesteenweg) werd opgelegd.
Er werden twee bezwaarschriften ingediend, waarvan één ondertekend was door acht bezwaarindieners.
Het Agentschap Natuur en Bos en de dienst brandpreventie van de hulpverleningszone Vlaams-Brabant West gaven voor dit project een positief advies.  Het departement landbouw en visserij van de Vlaamse overheid formuleerde geen opmerkingen en het Agentschap Wegen en Verkeer kon akkoord gaan met de aangepaste mobiliteitsaanpak.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten