dinsdag 8 mei 2018

Groen licht voor aanleg kunstgrasveld Kortenberg


Sportschepen Ann Outtier-Vannerem (CD&V) vroeg en kreeg van de gemeenteraad toestemming om een kunstgrasveld aan te leggen op het A-terrein van het voetbalveld aan de site Colomba.
Ze lichtte dat nader toe: “De aanleg van een kunstgrasveld was al een doelstelling in het vrijetijdsbeleidsplan van de vorige bestuursperiode. Het gemeentebestuur heeft de voorbije jaren altijd dezelfde voorwaarde gesteld aan de aanleg van een kunstgrasveld nl. dat alle voetballende kinderen van onze 4 deelgemeenten moesten kunnen gebruik maken van het kunstgrasveld. Door de oprichting van de jeugdvoetbalvereniging FC Kortenberg Meerbeek United in 2017 is aan die voorwaarde voldaan zodat het gemeentebestuur vandaag haar belofte kan nakomen. 

Nu vandaag, na meer dan 10 jaar, wordt het geduld van velen beloond. De voetballende jeugd van groot-Kortenberg kan vanaf het volgend voetbalseizoen spelen en trainen op een bijna altijd bespeelbaar kunstgrasveld van de laatste generatie.

Het gaat over een gecertificeerd FIFA Quality Pro kunstgrasveld met een prefab schokdempende laag. De invulling bestaat uit zand en kurk. Er is een neutrale zone van 3 m voorzien. Rond het veld komt een leunhek met staaldraad waarachter een toeschouwerszone in semi-gepolierde beton (onderhoudsvriendelijk) wordt aangelegd. 

Daaromheen wordt een 2 m hoger omheining geplaatst en achter de doelen komen 6 m hoge ballenvangers. Er zijn een aantal toegangspoorten voorzien in de lage en de hoge omheining. Er zijn ook dug-outs, hoekschopvlaggen en doelen voorzien alsook het onderhoudsmateriaal want ook een kunstgrasveld vraagt regelmatig onderhoud.
 
De kosten voor deze investering wordt geraamd op 717.000 euro inclusief BTW. Ik besef dat dit geen kleine investering is maar ik ben er zeker van dat het geld goed besteed is omdat dit kunstgrasveld heel intensief kan en zal gebruikt worden, niet alleen door de jeugdvoetbalvereniging maar ook door onze gemeentelijke sport- en jeugddienst.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten