dinsdag 6 november 2018

Gebruiksovereenkomsten voor GC Colomba en OC Berkenhof


Op voorstel van de voorzitter van het Welzijnshuis, Alexandra Thienpont (CD&V) en schepen van cultuur Ann Vannerem (CD&V), ging de gemeenteraad akkoord met twee gebruiksovereenkomsten voor het gebruik van gemeentelijke accommodatie ten behoeve van het Welzijnshuis.
GC Colomba
Sinds begin dit jaar organiseert het Welzijnshuis het dorpsrestaurant in GC Colomba en de lessen Tai Chi en sportelgym in sporthal Colomba. Voor het Agentschap zorg en gezondheid is het noodzakelijk om voor dergelijk gebruik een overeenkomst tussen de eigenaar en de gebruiker af te sluiten. De overeenkomst is voor GC Colomba eerder beperkt want het gaat om normaal huurdersgebruik tijdens een beperkte periode nl. vanaf 1/1/2018 tot wanneer OC Berkenhof opnieuw beschikbaar is.

OC Berkenhof 
Het Dienstencentrum van het Welzijnshuis gebruikt OC Berkenhof als kantoorruimte en ook de ontmoetingsruimte werd erin ondergebracht. De huidige gebruiksovereenkomst tussen de gemeente en het Welzijnshuis loopt af op 31/12/2018. De overeenkomst aangaande Berkenhof is uitgebreider aangezien het om permanent gebruik van lokalen gaat en er ook afspraken omtrent het beheer worden gemaakt.  Het gaat hier om een overeenkomst van zes jaar (2019-2024). De mogelijkheid tot voortijdig beëindigen is voorzien mits vooropzegtermijn van zes maanden.

In beide overeenkomsten was er sprake van een gebruikersvergoeding of het betalen van huurgeld (uitgezonderd voor de kantoorruimten en de ontmoetingsruimte) door het Welzijnshuis aan de gemeente.
Omwille van de integratie van het Welzijnshuis in de gemeentelijke werking, beschouwen we het Welzijnshuis nu als een gemeentelijke dienst die zijn werking ontplooit en die daarvoor geen huurgeld dient te betalen, net zomin als de andere gemeentelijke diensten. Er zal dus vanaf 1 januari 2019 geen huur meer gevraagd worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten