dinsdag 13 maart 2012

Geen afvalverbranding in Kampenhout-Sas

Op dinsdag 13 maart 2012 besprak de Vlaams-Brabantse provincieraad het ontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan over het bijzonder economisch knooppunt Kampenhout-Sas.  Provincieraadslid Chris Taes (CD&V) lichtte er als commissievoorzitter het standpunt toe van de raadscommissie ruimtelijke ordening, mobiliteit en verkeer.

“Binnen onze raadscommissie,” aldus Taes, “is men het er – over de partijen heen – over eens om elke vorm van afvalverbranding in Kampenhout-Sas onmogelijk te maken.  We vroegen ons daarbij af op welke manier we deze verbodsbepaling het best konden betonneren in het provincieraadsbesluit.  Daarom stelt de raadscommissie de volgende verduidelijking bij het besluit voor: ‘Met het verwijderen of vernietigen van afvalstoffen wordt hier o.a. bedoeld: het verbranden en meeverbranden van afvalstoffen, al of niet met terugwinnen van energie en/of stoffen, alsook het reinigen van recipiĆ«nten door verbranding’.

De provincieraad keurde dit voorstel unaniem goed.

Het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan over het bijzonder economisch knooppunt Kampenhout-Sas, werd door de provincieraad met deze toevoeging voorlopig vastgesteld. 

Als het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) in een volgende fase, na het openbaar onderzoek, definitief wordt goedgekeurd, zal afvalverbranding, onder welke vorm dan ook, in Kampenhout-Sas definitief onmogelijk zijn gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten