woensdag 30 mei 2012

Kortenberg Ambassadeur-gemeente van de Vlaamse gastronomie dank zij De Carnivoor

Op dinsdag 29 april 2012 werd De Carnivoor genomineerd voor de Zilveren Lepel.  De begeerde oorkonde, die werd uitgereikt na een zorgvuldige selectie door erkende horecawatchers, is een belangrijke erkenning voor de inzet, de vakbekwaamheid en het vakmanschap van Hugo De Backer en zijn partner Eva, die er samen in geslaagd zijn om op een minimum van tijd deze nieuwe zaak naam en faam te geven.  Wat De Carnivoor heeft gedaan is wat men in dure handboeken ‘niche marketing’ noemt: zich concentreren op een welbepaald segment in de culinaire markt en daarin proberen de beste te zijn.

Burgemeester Chris Taes (CD&V) zei dat het gemeentebestuur trots is op deze nominatie en wenste de zaakvoerder en zijn partner alle succes toe met de verdere commerciële ontwikkeling van het restaurant.

Kortenberg werd bij deze gelegenheid ook geselecteerd als Ambassadeur-gemeente van de Vlaamse gastronomie.  En die titel was verdiend, vond Taes.  Naast een aantal vaste waarden, zoals restaurant Rooden Scilt in Erps-Kwerps en de restaurants Ludwig en Firenze in Kortenberg, zijn er de laatste jaren tal van nieuwe, jonge, talentvolle chefs die zich in onze gemeente komen vestigen en die zorgen voor een frisse diversiteit aan smakelijke keuzes.  We denken aan Auberge des Princes, aan Friet Resto, aan Chen’s Wok Palace, aan de Jumbo, aan verdelers van kant-en-klare maaltijden, enz.  Aangezien het altijd gevaarlijk is om namen te noemen en daardoor verdienstelijke restaurateurs te vergeten, bracht de burgemeester hulde aan alle horeca-zaken in de gemeente die de culinaire faam van Kortenberg mee gestalte geven.

“Onze gemeente is jarenlang het centrum geweest van de grondwitloofteelt in Vlaams-Brabant,” stelde Chris Taes, “en was op dat vlak zeer innovatief, onder meer door de kweek van ‘rood witloof’.  Nu het aantal landbouwers met grondwitloof stelselmatig daalt, moeten we nieuwe manieren zoeken om onze landbouw- en streekproducten in de vitrine te zetten.  Hoe kunnen we dat beter doen dan door onze horecazaken te promoten en ervoor te zorgen dat zowel inwoners als bezoekers met smaak kunnen genieten van al het lekkers dat we te bieden hebben?  Wie zelf de kookmicrobe te pakken heeft, kan trouwens op een aangename manier leren koken bij ‘Your Home Cook’, in het oud gemeentehuis van Erps-Kwerps.  En wie weet, komt uit die school een nieuwe restaurantuitbater die, als hij erg zijn best doet, later ook nog eens genomineerd wordt voor de Zilveren Lepel.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten