zondag 3 juni 2012

Een sterk CD&V-team voor een sterk Kortenberg




Op zaterdag 2 juni 2012 keurden de leden van CD&V Kortenberg met 96 % van de uitgebrachte stemmen de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 goed.

Lijsttrekker is burgemeester Chris Taes, de 2e plaats is voor Ann Outtier-Vannerem, schepen van sport en cultuur, en ervaren gemeenteraadslid Francis Peeters is lijstduwer.

Met de kandidaten op de 3e en 4e plaats schenkt CD&V aandacht aan jong én nieuw, met op de 3e plaats gemeenteraadslid Koen Van Roey, zeer actief bij de jongerenwerking, en met Alexandra Thienpont, huisdokter in Kortenberg, op de 4e plaats die bewust koos voor onze groep.

Julia De Coster, fractieleider en ouderdomsdeken, blijft  zich volop inzetten voor de partij en staat op de 5e plaats, gevolgd door Myriam Van Tricht (6), en Hendrik Trappeniers (7).

In de linkerkolom van de lijst vinden verder de kandidaten uit Meerbeek en Everberg hun plaats (uit Meerbeek: Danny Laes, OCMW-raadslid, Maria Helsen-Andriaensen (9), meer gekend als ‘de facteur’, en Erwin Lemmelijn, een harde werker op de 10e plaats) (uit Everberg: Sofie Verheirstraeten (11) die het 6 jaar geleden zo goed deed, Johan Christiaens uit Armendael, zeer actieve Everbergenaar (12), en ten slotte als 13e kandidaat  Kristien Goeminne, dochter van schepen Paul Goeminne, en nu al OCMW-raadslid.

De rechterkolom wordt getrokken door Mimi Cludts, OCMW-raadslid uit Kortenberg. Daarachter komen twee blokken: onderaan de lijst duwt Francis Peeters andere kandidaten met veel levenservaring. Vanaf plaats 21 staan Guido Lauwerys, Gaby Fiddelers (22), Marleen Cludts-Poels (23), en René De Becker (24).

Van plaats 15 tot 20 staat een groep jongeren, aangevoerd door Olivier Deweerdt (15) pl.), CD&V-Jongeren-voorzitter, gevolgd door Svenja Roevens (16), Miruna Bouros (17), Anja Cerstiaens (18) Xavier Du Chateau, OCMW-raadslid en vertegenwoordiger in het Vast Bureau (19), en op de 20e plaats de minst jongere: Walter Geuens, gekend als voorzitter van de welzijnsraad.

Zoals zes jaar geleden staan er 13 vrouwen en 12 mannen op de lijst. De gemiddelde leeftijd van de kandidaten is 49 jaar.

Lijsttrekker Chris Taes en CD&V voorzitter Bernard Derveaux zijn bijzonder in hun nopjes met de lijst.

Chris Taes: ‘Dit is de ploeg die Kortenberg nodig heeft: de combinatie van ervaring en jeugd, moed en degelijkheid, durf en uitdaging: ik ben er zeker van dat deze lijst jong en oud in onze gemeente zal overtuigen.’

Bernard Derveaux: ‘Dit is een sterke lijst. Het goede bestuur van de gemeente in de afgelopen zes jaar heeft ons geholpen om waardevolle kandidaten te vinden; meer dan een derde van de kandidaten is nieuw in de politiek. Ik ben bijzonder gelukkig met de aanwezigheid van de jongeren die zonet hun 5e verjaardag vierden.’



CD&V Kortenberg - 14 oktober 2012





1
Chris Taes

14
Mimi Cludts
2
Ann Vannerem

15
Olivier Deweerdt
3
Koen Van Roey

16
Svenja Roevens
4
Alexandra Thienpont

17
Miruna Bouros
5
Julia De Coster

18
Anja Cerstiaens
6
Myriam Van Tricht

19
Xavier Du Chateau
7
Hendrik Trappeniers

20
Walter Geuens
8
Danny Laes

21
Guido Lauwerys
9
Maria Helsen-Adriaensen

22
Gaby Fiddelers
10
Erwin Lemmelijn

23
Marleen Cludts-Poels
11
Sofie Verheirstraeten

24
René De Becker
12
Johan Christiaens

25
Francis Peeters
13
Kristien Goeminne





Geen opmerkingen:

Een reactie posten