woensdag 29 augustus 2012

De Vragende Partij - repetitieruimte

De VRT-redactie stelt regelmatig aan de lijsttrekkers een concrete vraag die door een groep inwoners aan de Kortenbergse politici wordt voorgelegd.  Je kan die vragen en antwoorden bekijken onder de rubriek "De Vragende Partij" bij www.deredactie.be .

De eerste vraag ging over de plannen die de politieke partijen al dan niet hebben om een repetitieruimte voor muziekverenigingen te bouwen.

Op de VRT-site mag het antwoord maximaal 500 lettertekens tellen.  Op deze blog krijg je van de CD&V-lijsttrekker nog iets meer toelichting en uitleg.

Eén van de kernpunten uit het CD&V-Masterplan voor Kortenberg is: mensen samenbrengen en de actieve verenigingen alle mogelijke ondersteuning bieden.

De jeugdraad is al jaren vragende partij voor een fuif- en repetitiezaal waar fuiven, repetities, optredens, … kunnen doorgaan. CD&V-Kortenberg wil op een centrale plaats in de gemeente zo’n fuif- en repetitiezaal voorzien.  Ook toneel- en muziekverenigingen moeten daar de nodige ruimte (en opbergruimte) krijgen. Met speciale aandacht voor de geluidsisolatie van het gebouw, kunnen we het plezier voor de gebruikers combineren met de rust voor de buurt.

In de toekomst moeten (muziek)verenigingen, indien ze dat wensen, ook gebruik kunnen blijven maken van de bestaande gemeentelijke zalen.  Dat is onder meer belangrijk om de verplaatsingen voor jonge muzikanten die naar de muziekles willen gaan, zo beperkt mogelijk te houden.  De fuif- en repetitiezaal moet voldoende aanvullende capaciteit bieden om alle muziekverenigingen hun repetities efficiënt te laten organiseren.  De voorbije jaren werden de bestaande ontmoetingscentra al gemoderniseerd en zo polyvalent mogelijk gemaakt.

Samen met mijn kandidatenteam wil ik geen onrealistische of onrealiseerbare beloftes doen.  Er zal dus niet in elke deelgemeente een aparte fuif- en repetitiezaal kunnen worden gebouwd.  De exacte plaats waar de nieuwe infrastructuur zal worden ingeplant, zal afhankelijk zijn van de beschikbaarheid, de bereikbaarheid, de betaalbaarheid en de buurtkwaliteit van de bouwsite. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten