zondag 2 september 2012

Verenigingsbeurs: Kortenberg op z'n best

Op zaterdag 1 september vond in GC Colomba (Kortenberg) een Verenigingsbeurs plaats.  Het hele gebouwencomplex werd ter beschikking gesteld van alle Kortenbergse verenigingen die hun activiteiten wilden voorstellen aan een breed publiek.

Ondanks het mooie weer, was er zeer veel belangstelling voor dit evenement.  Ruim 600 mensen brachten een bezoek.  Dat had wellicht ook te maken met de officiële opening van de nieuwe minihall door sportschepen Ann Vannerem (CD&V), waar voortaan rope-skipping Jump-Up, de Thai boxing-club, de nieuwe dansclub en tafeltennisclub Tacko een onderkomen vinden.  

Bij het slot van de geslaagde beurs, mocht burgemeester Chris Taes (CD&V) drie prijzen uitreiken voor de ‘beste stands’.

In de categorie Sport kreeg Petanqueclub Kortenberg de prijs, omdat de gepaste Zuiderse kleuren en geuren op de stand aanwezig waren (met o.m. Ricard en lavendel).

In de categorie Cultuur haalde ‘Brick by Brick’ het.  Het is een nieuwe vereniging, gedragen door jongeren, met een zeer concreet ontwikkelingsproject (bouw van een nieuwe school) in Tibet.  De stand was versierd met tal van sprekende foto’s die het verhaal van het project in beelden ‘vertelden’.  Zelfs de kledij van de standhoudster was Tibetaans.

In de categorie Jeugd sleepte de speelpleinwerking ‘Alles Kids’ de trofee in de wacht, omdat ze speels en creatief weergaven waar ze precies voor stonden.

Een pluim voor onze gemeentelijk Dienst Vrije Tijd die instond voor de vlekkeloze organisatie.  Deze Verenigingsbeurs was een opsteker voor het dynamische verenigingsleven van Kortenberg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten