dinsdag 6 oktober 2015

Rooilijnplan Buurtweg 6 en Buurtweg 9 definitief vastgelegd


De gemeenteraad nam kennis van de bezwaarschriften in verband met de vaststelling van het rooilijnplan en de gedeeltelijke wijziging van Buurtweg nr. 6 en van Buurtweg nr. 9.  Het gaat concreet om het gedeelte van de Vogelenzangstraat en van de Vierhuizenstraat waar herinrichtings- en rioleringswerken gepland zijn, bedoeld om de problemen met wateroverlast te helpen voorkomen en om de verkeersveiligheid te vergroten.

In totaal werden er 67 verschillende bezwaren ingediend en daarnaast ook nog een aantal identieke opmerkingen.

De gemeenteraad oordeelde dat de bezwaarschriften ontvankelijk waren, maar ongegrond.   Het voorgestelde rooilijnplan werd definitief vastgesteld en de gedeeltelijke wijziging van de Buurtwegen 6 en 9 werd goedgekeurd.

De bezwaren hadden voornamelijk betrekking op de periode waarin het openbaar onderzoek werd georganiseerd, het samenlopen van twee verschillende openbare onderzoeken, de communicatie rond het project, de verkeersveiligheid en de mogelijke waardevermindering van de aangelande percelen.

Schepen van ruimtelijke ordening en openbare werken Bart Nevens (N-VA) en burgemeester Chris Taes (CD&V), eveneens bevoegd voor mobiliteit, antwoordden op vragen in verband met de ingediende bezwaren en de weerlegging ervan.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten