dinsdag 2 februari 2016

Circulatieplan Kortenberg Noord


De gemeenteraad nam kennis van de conclusies rond het “circulatieplan Kortenberg-Noord”, waarmee enkele belangrijke verkeersknelpunten worden opgelost in het centrum van Kortenberg.
De toepassing en uitvoering van de nieuwe maatregelen zal samenvallen met de vernieuwing van straten, voetpaden en parkeerplaatsen in de zone ten noorden van de Leuvensesteenweg, tussen de Hofstraat en de Stationstraat.
De studie voor het circulatieplan Kortenberg-Noord werd uitgevoerd door het studiebureau Vectris, na een bewonersbevraging bij alle omwonenden en bij de school in de Kerkhoflaan.  Er werd ook een parkeerbezettingsonderzoek en een herkomst-bestemmingsonderzoek uitgevoerd, waardoor de omvang en de route van het sluipverkeer nauwkeurig in beeld kon worden gebracht. 
De belangrijkste circulatie-ingreep is dat vanaf het achterste gedeelte van de Marie-Christinastraat (achter de parking van het warenhuis) een éénrichtingsregime wordt ingevoerd in de richting van de Kapellestraat.  Dat éénrichtingsverkeer loopt door tot aan het kapelletje en dan tot aan de verkeerslichten met het kruispunt van de Leuvensesteenweg.  Daardoor wordt meteen ook de sluiproute naar het centrum van Kortenberg doorgeknipt.

Beschrijving: D:\Bestanden\Chris\Kortenberg\teksten\mobiliteit\Circulatieplan_KO_NO\Voorkeurscenario_KO_NO_plannetje_select2.jpg

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten