dinsdag 2 februari 2016

Schoolrouteproject 'De Negensprong' (Everberg)


Op voorstel van burgemeester Chris Taes (CD&V) en schepen van openbare werken Bart Nevens (N-VA) keurde de gemeenteraad principieel een reeks (gedeeltelijke) verleggingen van voetwegen goed in het binnengebied tussen de Molen- en de Ziptstraat en de Kruis- en de Bankstraat in Everberg. 
Deze ingrepen kaderen in een “schoolrouteproject” voor basisschool ‘De Negensprong’ in Everberg, waardoor kinderen in de toekomst op een veilige manier naar school zullen kunnen fietsen en wandelen via trage wegen, ver weg van het drukke spitsverkeer op de omliggende straten.
Het project werd opgezet na overleg met de schooldirectie en het oudercomité van basisschool De Negensprong en na een informatievergadering voor de eigenaars van de aanliggende percelen.  De provincie Vlaams-Brabant verleende steun bij het opstellen van het dossier en kende ook een subsidie toe van € 50.000.
Na Everberg komen ook de andere deelgemeenten nog aan de beurt om veilige schoolroutes via trage wegen uit te tekenen en in te richten.  De gesprekken met de twee basisscholen in Erps-Kwerps zijn hierover reeds volop aan de gang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten