dinsdag 6 december 2016

Wegenis- en rioleringswerken + RWA-bekken in Vogelenzangstraat


De Kortenbergse gemeenteraad nam kennis van de bezwaren en opmerkingen die ontvangen werden tijdens het openbaar onderzoek in verband met de wegenis- en rioleringswerken en de aanleg van een regenweerafvoerbekken (RWA-bekken) in de Vogelenzangstraat. De 28 ontvangen bezwaren en opmerkingen over de wegenis werden ontvankelijk maar ongegrond verklaard.


Op 13 juli 2015 diende Aquafin bij de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar een aanvraag in tot vergunning voor het uitvoeren deze werken. Van 22 juli tot 21 augustus 2015 werd een openbaar onderzoek met betrekking tot deze vergunningsaanvraag ingesteld.


De Vogelenzangstraat en de Vierhuizenstraat zijn formeel ‘buurtwegen’. Daarom moest een procedure voor (gedeeltelijke) wijziging van de buurtwegen gevolgd te worden, waarbij de gemeenteraad beslist over het nieuwe tracĂ© en over de wijziging van de buurtwegen en de rooilijnen van deze buurtwegen alvorens de beslissing over de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag kan worden genomen. Tijdens de gemeenteraad van 5 oktober 2015 werd het rooilijnplan voor beide buurtwegen alsook het wijzigingsplan definitief vastgesteld, en op 10 december 2015 werden deze plannen door de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant goedgekeurd.

 

Twee beroepen werden ingediend tegen deze beslissing van de deputatie. Beide beroepen werden inmiddels per ministerieel besluit verworpen, waardoor de goedkeuringsbeslissing van de deputatie voor de buurtwegen nu definitief is.


Op voorstel van schepen van openbare werken Bart Nevens (N-VA) bevestigde de gemeenteraad zijn akkoord met de plannen die deel uitmaken van de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning, zoals reeds vastgesteld in de gemeenteraad van 29 juni 2015. De wegenis- en rioleringswerken komen ten goede aan het openbaar domein.

 
Concreet zullen de verouderde rijwegen worden heraangelegd, zal een degelijk voetpadennetwerk worden aangelegd en zal het rioleringsstelsel worden verbeterd door het aanleggen van een gescheiden rioleringsstelsel met afkoppeling van de afvoer van het hemelwater en door het opvangen van een gemengd rioleringsstelsel. Voor de weginrichting en voor de aanleg van de voetpaden wordt rekening gehouden met de inplanting van de bebouwing; toch zal een beperkte grondinname nodig zijn. De werken kunnen pas starten wanneer de nodige grondinnames in orde zijn.


De uitvoering van deze belangrijke wegenis- en rioleringswerken wordt geraamd op € 1.531.993,80. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten