dinsdag 5 juni 2018

Kortenberg vraagt Europese subsidie aan voor wifi op openbare plaatsen

Op voorstel van burgemeester Chris Taes (CD&V) diende het gemeentebestuur van Kortenberg een aanvraag in bij de Europese Unie om subsidies te verkrijgen voor de installatie van wifi op openbare plaatsen.

De EU heeft een programma (WiFi4EU) waarmee het lokale besturen in heel Europa wil stimuleren om op openbare plaatsen kosteloos wifi ter beschikking te stellen van de inwoners.

Tijdens deze bestuursperiode zorgde het gemeentebestuur van Kortenberg al voor kosteloos toegankelijke wifi in openbare de gebouwen (gemeentehuis, sporthallen, ontmoetingscentra), in de jeugdhuizen en in de scholen.

Om het aanbod te vervolledigen besliste de gemeenteraad om in te spelen op het aanbod van de Europese Unie, zodat op nog meer openbare plaatsen wifi voor iedereen toegankelijk zal zijn.  Kortenberg neemt op die manier het voortouw in de verdere digitalisering van de dienstverlening.

Indien onze gemeente in aanmerking komt, zorgt de EU voor een eenmalige investeringssubsidie van € 15.000.  De jaarlijkse werkingskost, geraamd op € 7.000, is ten laste van de gemeente. 

De openbare plaatsen waar mogelijk wifi-hotspots zullen worden geïnstalleerd, zullen worden geselecteerd nadat het dossier door de EU is goedgekeurd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten