vrijdag 28 oktober 2011

Correctionele uitspraak speelpleinincident uitgesteld


De uitspraak van de correctionele rechtbank van Leuven i.v.m. een incident op de speelpleinwerking van Kortenberg in de zomer van 2007, die normaal vandaag verwacht werd, is uitgesteld.

Alle leden van het Kortenbergse schepencollege werden individueel gedagvaard voor de correctionele rechtbank, naar aanleiding van een incident waarbij twee spelende jongens tijdens de speelpleinwerking een metalen beugel omver hadden getrokken; één van hen kreeg het voorwerp op zijn hoofd en raakte ernstig gekwetst.

De Kortenbergse bestuursploeg heeft er geen enkel probleem mee dat dit speelpleinincident via een burgerlijke procedure verder wordt uitgeklaard, maar verzet zich met klem tegen de stelling dat ieder lid van het college persoonlijk en individueel aansprakelijk zou zijn voor het omver vallen van de beugel in kwestie.  Indien deze redenering zou worden gevolgd, kan voortaan elke burgemeester en elke schepen persoonlijk verantwoordelijk worden gesteld voor elk ongeval bij elk evenement dat in een gemeente of stad op openbaar domein plaatsvindt.

De uitspraak wordt nu verwacht op vrijdag 25 november a.s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten