vrijdag 4 november 2011

Geen nieuw kartel CD&V/N-VA in Kortenberg

In 2005 sloten CD&V en N-VA in Kortenberg een kartelovereenkomst met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006. Deze lijst behaalde 34,12 % van de stemmen of tien van de 25 zetels in de gemeenteraad. In het schepencollege kwamen drie vertegenwoordigers van CD&V, waaronder de burgemeester, en één van N-VA.

CD&V en N-VA zijn tevreden over hun loyale samenwerking gedurende de afgelopen vijf jaar, zowel binnen het college, de gemeenteraad als het OCMW van Kortenberg, en zijn ervan overtuigd dat hun beleid heeft bijgedragen tot een betere gemeente en een groter welzijn van de Kortenbergenaren. Beide partijen willen deze uitstekende relatie tot einde  2012 verder zetten.

Ondanks het succes van hun samenwerking verkiezen de lokale partijbesturen van CD&V en N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 om afzonderlijk het vertrouwen van de kiezer te vragen op basis van hun eigen sterkte en hun eigen programma. In de besturen van de beide partijen werd vrij snel de voorkeur gegeven om geen nieuwe kartelafspraak aan te gaan.

Indien ook de kiezers deze goede samenwerking van de voorbije jaren waarderen door beide partijen een sterk mandaat geven in oktober 2012, dan staan CD&V en N-VA open voor een verdere samenwerking nà de gemeenteraadsverkiezingen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten