dinsdag 1 januari 2013

DAG 1: Kortenberg viert nieuwjaar op De Walsplein


Het De Walsplein in Kortenberg stond op nieuwjaarsdag weer helemaal vol (ca. 1.500 bezoekers) met de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie die het gemeentebestuur er tussen 17.00u en 19.00u aanbood.

Dit jaar geen spectaculaire optredens met vuurspuwers en ridders te paard, maar wel een sfeervol optreden van de Lazy Jazzmen Band, die in onvervalste New Orleansstijl voor swingende muziek zorgde.

De kinderen konden hun hartje ophalen met het versieren van lampions die dan met een theelichtje werden opgehangen en die zorgden voor een feeërieke verlichting.

Geen receptie zonder hapjes en drankjes.  Er was Chartercava, Charterbier (nog fiere getuigen van het voorbije Charterjaar), tomaten- en broccolisoep, warme chocomelk, Glühwein, sinaasappelsap en wafeltjes.

Burgemeester Chris Taes (CD&V) wenste alle aanwezigen namens het gemeentebestuur een gelukkig, gezellig en gezond 2013 en wees erop dat 1 januari 2013 voor het gemeentebestuur een heel speciale dag was: “De oude bestuursploeg heeft gisteren, op 31 december, haar mandaat beëindigd en de nieuwe legt pas morgen, op 2 januari, de eed af.”  Hij maakte van de gelegenheid gebruik om de uittredende gemeentebestuurders te danken voor hun jarenlange inzet en engagement en om de nieuw verkozenen te feliciteren met hun mandaat.

“2013 wordt voor het gemeentebestuur een belangrijk planningsjaar,” zei de burgemeester.  “Tegen de zomer willen we ons beleidsprogramma voor de komende zes jaar klaar hebben.  In de traditie van het Charter van Kortenberg willen we die plannen ook toetsen aan de grondstroom van wat in Kortenberg leeft en willen we een zo breed mogelijk draagvlak zoeken voor de belangrijke beslissingen die de toekomst  van onze gemeente vorm zullen geven.”   Er zullen dus zeker inspraak- en meedenkmomenten worden ingebouwd om die ‘Chartertoets’ concreet waar te maken.

De aanwezigen kregen ook nog de kans om een wens op een sticker te schrijven en die vervolgens in de flessenhals van een (lege) cavafles te stoppen.  Wie de fles kreeg, kon de wens eruit halen, hem opkleven en een nieuwe wens formuleren voor een andere aanwezige.

Burgemeester Taes dankte de sponsors: Vinotheca, Bierhandel Feyaerts en Culinaria.  Hij zette eveneens de medewerkers en helpers in de bloemetjes: Unizo, Voetbalclub Kortenberg, Jeugdhuis ’t Excuus, Bonzaï, Fanfare De Vrolijke Schutters én het gemeentepersoneel dat een serieus tandje had bijgestoken om alle praktische regelingen te treffen.

DAG 1 was opnieuw een groot succes en de aanwezigen vonden het een ideale manier om het nieuwe jaar met een goed gevoel in te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten