dinsdag 3 juni 2014

Met (gemeente)raad en daad - juni 2014


Gemeenteraad gemist?  Geen probleem.  Je vindt hier meer informatie over de markantste beslissingen.  Zo kwamen in Kortenberg op de raad van  2 juni 2014 o.m. de volgende punten aan bod:
 

PRUP Den Tomme – stand van zaken

Vanuit het college van burgemeester en schepenen werd toelichting gegeven over de stand van zaken rond het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Weekendverblijven, waartoe ook de huidige recreatiezone Den Tomme behoort.
 
Inwoners van Den Tomme kregen de kans om tot dinsdag 27 mei jl. een aanvraag tot functiewijziging in te dienen, waardoor het huidige statuut van hun woning of perceel van  ‘recreatiezone’ gewijzigd wordt in ‘kleinschalig sociaal wonen’.  Die functiewijziging houdt in dat mensen er legaal permanent kunnen verblijven en dat ze hierover voor de toekomst rechtszekerheid krijgen.

Schepen van ruimtelijke ordening Bart Nevens (N-VA) gaf een overzicht van de ingediende aanvragen en de uitgereikte vergunningen:

-         In Den Tomme zijn er 176 kavels waarvoor een functiewijziging van recreatiezone naar zone voor kleinschalig sociaal wonen kan/moet worden aangevraagd. 

-         53 van die kavels werden tot nu toe vergund.

-         100 aanvragen zijn nog in behandeling.  Voor 23 kavels werd tot nog toe geen functiewijziging aangevraagd.

Aangezien er nog een aantal kavels rest waarvoor geen aanvraag tot functiewijziging werd ingediend en aangezien een aanzienlijk aantal woningen niet regulariseerbaar is binnen de normen die door het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan worden opgelegd, hebben burgemeester Chris Taes (CD&V) en schepen van ruimtelijke ordening Bart Nevens het initiatief genomen om hierover overleg te plegen met de provinciale overheid.  Dat gesprek zal in de eerstkomende weken plaatsvinden en het resultaat hiervan zal aan de gemeenteraad en aan de inwoners van Den Tomme en worden meegedeeld.

 
Huishoudelijk reglement gemeenteraad aangepast

Op voorstel van burgemeester Chris Taes (CD&V) werd het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad aangepast, waardoor voortaan gemeenteraadsleden die met raadgevende stem de vergaderingen van gemeentelijke raadscommissies bijwonen, dezelfde vergoeding zullen krijgen als gemeenteraadsleden met stemrecht.
 

Elektronische maaltijdcheques voor gemeentepersoneel

Op voorstel van personeelsschepen Sabine Ledens (N-VA) keurde de gemeenteraad de omschakeling van papieren naar elektronische maaltijdcheques voor het gemeentepersoneel goed.  Elektronische maaltijdcheques houden zowel voor de werkgever als voor de werknemer minder administratieve rompslomp in en zijn ook veel handiger in het gebruik.

 
Samenstelling Lokaal Overleg Kinderopvang vernieuwd

Schepen van welzijn Kristien Goeminne (CD&V) kreeg goedkeuring van de gemeenteraad voor haar voorstel tot vernieuwde samenstelling van de gemeentelijke adviesraad ‘Lokaal Overleg Kinderopvang’. 

Deze adviesraad is voortaan als volgt samengesteld:

- stemgerechtigde leden:

- Chris Gahy, vertegenwoordiger gebruikers;

- Erna Abeloos, zelfstandig kinderdagverblijf De Rakkers;

- Sandra Ryckmans, zelfstandig kinderdagverblijf Bambino;

- Wendy Michiels, zelfstandig kinderdagverblijf De Kleine Wondertjes;

- Saskia Ribbens, erkend kinderdagverblijf Pagadder;

- Brigitte Ketelslegers, erkend kinderdagverblijf Hertog Jan;

- Anne Van Cutsem, erkend kinderdagverblijf Hertog Jan;

- Etienne Meeus, erkend kinderdagverblijf Hertog Jan;

- Mieke Claes, erkend kinderdagverblijf Hertog Jan;

- Nadine De Ron, erkende dienst voor onthaalouders Landelijke Kinderopvang;

- Lies Elsen, initiatief buitenschoolse kinderopvang Stekelbees;

- Jonas Dekeersmaeker, initiatief buitenschoolse kinderopvang Stekelbees;

- Johan Vandenbergen, scholengemeenschap Gemeentelijk Onderwijs Kortenberg;

- Johan Bryon, scholengemeenschap Gemeentelijk Onderwijs Kortenberg;

- Annemarie Dejaegher, ouderraad gemeentelijke basisschool De Regenboog Kortenberg;


- niet-stemgerechtigde leden:

        - Kristien Goeminne, schepen van kinderopvang;

        - Sabine Ledens, schepen van voor- en naschoolse kinderopvang;

        - Alexandra Thienpont, OCMW-voorzitter.

Op de eerstvolgende vergadering van het Lokaal Overleg Kinderopvang zullen een voorzitter en secretaris worden verkozen onder de nieuwe leden.

 
Waterdistributienet Edegemstraat – Kapellestraat wordt vernieuwd

De gemeenteraad bekrachtigde de schepencollegebeslissing d.d. 30.04.2014 goed, waarbij de offerte van de I.W.V.B. (Intercommunale voor Waterbedeling in Vlaams-Brabant) werd goedgekeurd voor het vernieuwen van het waterdistributienet in de Edegemstraat – Kapellestraat.   De kostprijs voor deze werken geraamd wordt op 241.776,09 euro.

 
Glasramen kerk Everberg worden hersteld

Na de geslaagde restauratie van de historische kerk St.-Martinus en Lodewijk in Everberg, bleek dat enkele glasramen in het koor van de Sint-Hubertuskapel dringend aan herstelling toe waren.  De gemeenteraad keurde hiertoe nu de opdrachtdocumenten en de wijze van gunnen goed.  De kosten worden geraamd op € 75.133,57 (incl. BTW).

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten