zaterdag 24 mei 2014

Een klare keuze: samenwerking of tegenwerking.

De verkiezingen van vandaag bepalen in welk Vlaanderen we de komende vijf jaar zullen leven.

Zelf wil ik leven in een Vlaanderen waarin elke mens telt, waarin samenwerking en dialoog het halen op grootspraak en blokkering, waarin de uitgestoken hand de voorkeur krijgt op de gebalde vuist, waarin mensen die het moeilijk hebben niet opzij worden geschoven, waarin elke overtuiging wordt gerespecteerd – ook al is ze niet de mijne –, waarin gezinnen worden ondersteund, waarin kinderen recht hebben op kwalitatief onderwijs-op-maat en waarin jongeren uitzicht hebben op volwaardige, duurzame jobs en op betaalbare woningen.
Specifiek voor Vlaams-Brabant moeten we inzetten op een volwaardig plattelandsbeleid, zodat de schaarse open ruimte wordt bewaard en beschermd en zodat onze land- en tuinbouwers over de nodige mogelijkheden beschikken om zich te blijven inzetten als de echte professionals van die open ruimte.  Natuur en landbouw hebben alle belang bij een reëel partnerschap, waarbij de belevingswaarde van onze mooie regio voor alle inwoners en bezoekers wordt verhoogd.
Om de mobiliteitsproblemen in de brede omgeving rond de hoofdstad gericht en deskundig te kunnen aanpakken, is een fors investeringsplan vanuit Vlaanderen nodig, met een serieuze inhaalbeweging voor de provincie die het grootste aantal ‘zwarte knelpunten’ van heel het land telt.
Als lijstduwer bij de opvolgers op de Vlaams-Brabantse CD&V-lijst voor het Vlaams Parlement, hoop ik op een sterk resultaat, om straks met des te meer kracht en gezag de aandachtspunten te verdedigen waarvoor ik me honderd procent wil inzetten.
Indien u nog twijfelt, surf dan even naar mijn verkiezingspagina: www.christaesduwt.be. Daar leest u hoe samenwerking tussen de verschillende bestuursniveaus veel meer oplevert dan tegenwerking.
Drie kwart van de Vlamingen wil dat Kris Peeters minister-president van de Vlaamse regering blijft.  Als mensen écht willen dat dit gebeurt, dan is er maar één boodschap en één alternatief: op de CD&V-kandidaten stemmen en ervoor zorgen dat de partij sterk genoeg staat om morgen aan zet te zijn.  U kunt zowel bij de effectieve kandidaten als bij de opvolgers op zo veel CD&V-kandidaten stemmen als u wil.  Dat zijn telkens volwaardige voorkeurstemmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten