dinsdag 5 mei 2015

Kortenberg sluit aan bij provinciaal bibliotheeknetwerk



Op voorstel van schepen Ann Vannerem (CD&V) werd het gebruikersreglement voor de bibliotheek aangepast.  Dat was noodzakelijk omwille van de overschakeling naar het Provinciaal Bibliotheeksysteem (PBS) vanaf 15 juni 2015.
Onder de 18 jaar blijft het lidmaatschap van de bibliotheek kosteloos.  Vanaf 18 jaar blijft de jaarlijkse bijdrage behouden op € 5.  Voor de vervanging van een verloren, gestolen of beschadigde kaart vraag de bibliotheek € 3. Het lidmaatschap wordt in één van de aangesloten bibliotheken van het provinciale bibliotheeknet betaald en betekent automatisch het lidmaatschap in alle bibliotheken aangesloten op het bibliotheeknet. Het lidmaatschap geldt voor 12 maanden en wordt één maal betaald per 12 maanden.
Elke bibliotheekgebruiker kan maximaal 15 materialen uitlenen.
Voor alle materialen bedraagt de uitleentermijn 4 weken (28 dagen). Verlengen in de bibliotheek, telefonisch of online, kan tweemaal voor telkens een periode van 4 weken, voor zover de materialen niet gereserveerd zijn en de eerste uitleentermijn niet overschreden is.
Wie de uitleentermijn overschrijdt, betaalt een vergoeding en eventueel de kosten voor de aanmaningsbrieven. Er worden maximaal  3 gewone aanmaningen gestuurd. Daarna volgt een aanmaning die aangetekend wordt verstuurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten