dinsdag 8 maart 2016

Haalbaarheidsstudie voor nevenbestemming kerk Kortenberg


De gemeenteraad nam kennis van een beslissing van het college van burgemeester en schepenen om in te tekenen op het aanbod van de Vlaamse overheid om een haalbaarheidsstudie te laten uitvoeren voor de nevenbestemming van de parochiekerk van Kortenberg, waarvoor het gemeentebestuur en de kerkfabriek eerder een intentieverklaring ondertekenden.

Steden/gemeenten en betrokken kerkbesturen kunnen zich voor een begeleid traject voor een haalbaarheidsonderzoek kandidaat stellen bij het projectbureau ‘herbestemming parochiekerken’.


In dit geval is het de bedoeling dat de haalbaarheid onderzocht wordt van de gedeeltelijke herbestemming van de kerk in kwestie voor de voorgestelde nieuwe functies (klaslokalen, bibliotheek, archiefruimte, tentoonstellingsruimte, ...). Het haalbaarheidsonderzoek zal op een gevisualiseerde manier (ontwerpend onderzoek) de mogelijkheden in kaart brengen en zal ook een beeld geven van de budgettaire implicaties van de nevenbestemming. Het eindrapport geeft ook de volgende stappen aan en helpt het project op weg voor het vervolgtraject. Bij het haalbaarheidsonderzoek wordt samengewerkt met het Agentschap Onroerend Erfgoed en Binnenlands Bestuur, wat de nodige garanties moet bieden voor een verdere vlotte afhandeling van het uiteindelijke dossier.


"Uiteraard zal de kerkfabriek van Kortenberg nauw betrokken worden bij deze haalbaarheidsstudie, vermits een gedeelte van de kerk haar liturgische functie blijft behouden," voegde burgemeester Chris Taes (CD&V) er nog aan toe.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten