dinsdag 4 oktober 2016

Afsprakennota voor vrijetijdsparticipatie van personen in armoede goedgekeurd


De Kortenbergse gemeenteraad keurde op 3 oktober 2016 een afsprakennota goed rond vrijetijdsparticipatie van personen in armoede voor de periode 2017-2019. 

Schepen van cultuur Ann Vannerem (CD&V) lichtte toe dat de Kortenberg in het kader van het Participatiedecreet een aanvraag zal indienen bij de Vlaamse overheid om subsidiëring te verkrijgen voor vrijetijdsparticipatie van mensen in armoede voor de periode 2017-2019.  Dat gebeurt op basis van een afsprakennota.

Voorwaarde om een geldige aanvraag vanuit een gemeente te kunnen indienen, is samenwerken binnen een lokaal netwerk van de gemeentelijke diensten voor vrije tijd (jeugddienst, sportdienst, cultuurdienst …), het Welzijnshuis en verenigingen van personen in armoede in de gemeente.

Indien er in de gemeente geen vereniging van personen in armoede actief is, kunnen andere relevante lokale organisaties betrokken worden. Voor Kortenberg kan de groep die binnen het Welzijnshuis actief meewerkt aan de voedselbedeling hiervoor in aanmerking komen.
De lokale netwerken hebben als opdracht om de participatiedrempels voor personen in armoede binnen de cultuur-, jeugd- en sportsector weg te werken.
Wanneer een aanvraag wordt goedgekeurd, moeten de subsidies worden gebruikt voor de uitvoering van de nota. In de nota moet daarom worden geïnformeerd over de concrete manier waarop de deelname van personen in armoede aan vrijetijdsinitiatieven zal worden ondersteund en gefinancierd.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten