dinsdag 3 oktober 2017

Kortenberg kiest voor De Watergroep

Op de gemeenteraad van 26 juni 2017 bevestigde Kortenberg dat de gemeente uit de Brusselse intercommunale watermaatschappij Vivaqua zou stappen.  Deze watermaatschappij verzorgt tot nu toe de waterbedeling in vrijwel de hele deelgemeente Kortenberg.  Vorige vrijdag, op 29 september 2017, besliste een bijzondere algemene vergadering van Vivaqua om deze uittreding, die ook door heel wat andere Vlaams-Brabantse gemeenten was gevraagd, definitief goed te keuren.

Kortenberg had reeds veel langer de intentie om het waternetbeheer toe te vertrouwen aan één distributeur voor het volledige grondgebied van de gemeente. Tot op vandaag worden drie deelgemeenten immers van water voorzien door De Watergroep (vroeger ‘VMW’), terwijl alleen deelgemeente Kortenberg bij een andere verdeler aangesloten is.  Dat is geen optimale situatie, vermits beide maatschappijen met andere tarieven werken en andere werkafspraken hebben.
Na een raadpleging van de markt, waarop alleen De Watergroep met een concreet bod reageerde, besliste de Kortenbergse gemeenteraad nu om in te gaan op die aanbieding en om vanaf 1 januari 2018 voor het hele grondgebied van de gemeente De Watergroep als waterdistributeur aan te stellen.

Voor de individuele watergebruiker verandert er in de praktijk niets: op 1 januari volgend jaar zal het water gewoon uit de kraantjes blijven stromen.  Het enige verschil is dat het tarief gunstiger zal worden, omdat het afgestemd wordt op dat van de rest van de gemeente.

Op de gemeenteraad gaf burgemeester Chris Taes (CD&V) toelichting over de strategische keuze voor één waterdistributiemaatschappij, gaf schepen van openbare werken Bart Nevens (N-VA) uitleg bij de technische aspecten die te maken hebben met de overdracht en motiveerde schepen van financiën Harold Vanheel (N-VA) waarom de gemeente akkoord kan gaan met de financiële regeling rond de overstap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten