dinsdag 3 oktober 2017

Overname wegenis Vloetgrachtstraat in Den Tomme

Bij de omvorming van recreatiezone Den Tomme in Meerbeek tot zone voor sociaal wonen, waardoor bewoners voortaan permanent in hun huizen mogen blijven wonen, werd in het vooruitzicht gesteld dat nutsvoorzieningen (en meer bepaald rioleringen) in die wijk zouden worden aangelegd en/of verbeterd. 

Om werken aan de straten van Den Tomme te kunnen uitvoeren, moeten de gronden waarop die straten gelegen zijn eerst worden overgedragen aan het openbaar domein.  Dat betekent dat eigenaars het stuk grond waarop de straat en de nutsvoorzieningen gelegen zijn, kosteloos aan de gemeente moeten afstaan, vooraleer daar openbare werken kunnen worden op uitgevoerd. Een gemeente mag immers geen werken uitvoeren op privéterrein.

Schepen van openbare werken Bart Nevens (N-VA) stelde de gemeenteraad daarom voor akkoord te gaan met de ontwerp-aktes voor de overname van wegenis en infrastructuur in de Vloetgrachtstraat in Den Tomme.

De gemeenteraad stemde daarmee in.  Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de noodzakelijke voorbereiding van de verbetering van de infrastructuur in wijk Den Tomme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten