dinsdag 3 oktober 2017

Kortenberg tekent in op raamcontract van VERA

Op voorstel van burgemeester Chris Taes (CD&V) besliste de gemeenteraad in te tekenen op een raamcontract dat aangeboden werd door autonoom provinciebedrijf VERA voor de aankoop van ICT-materiaal.

Zo’n raamcontract biedt de mogelijkheid voor een gemeentebestuur om gespecialiseerd materiaal aan te kopen zonder telkens apart een nieuwe aankoopprocedure te moeten doorlopen met offerte-aanvragen of aanbestedingen.  Omdat vele besturen een beroep doen op een dergelijk raamcontract, is er voldoende schaalgrootte om goedkopere prijzen te bedingen en een betere service te eisen. 

Kortom: het gaat sneller, goedkoper en efficiĆ«nter.  Bovendien wordt de gemeente niet verplicht om alle aankopen via dat raamcontract te laten verlopen en behoudt Kortenberg zich het recht voor om zelf nog de markt te verkennen of gebruik te maken van een ander raamcontract.

Via het raamcontract kunnen pc’s, schermen, laptops, tablets, presentatiemateriaal, zogenaamde ‘thin clients’ (terminals die op een centrale server worden aangesloten) en klein ICT-materiaal worden aangekocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten