zaterdag 23 juni 2012

Kortenberg wil veiliger rijgedrag van buschauffeurs

Het gemeentebestuur van Kortenberg ontvangt regelmatig klachten over het rijgedrag van sommige hard rijdende buschauffeurs van De Lijn, die weinig respect hebben voor de andere weggebruikers. In september 2010, februari 2011 en september 2011 werd naar aanleiding van dergelijke klachten van inwoners aan De Lijn gevraagd om snelheidsmetingen uit te voeren in de Bankstraat, in de Vissegatstraat, in de C. Schuermanslaan, in de Beekstraat en in de Kiewitstraat. Deze vraag werd op 8 juni 2012 herhaald. Het gemeentebestuur heeft De Lijn gevraagd  inzage te krijgen in de resultaten van deze metingen, zodat er gepaste conclusies kunnen uit worden getrokken.

Burgemeester Chris Taes (CD&V) vindt dat het probleem moet worden aangepakt: "Het Kortenbergse gemeentebestuur heeft uitdrukkelijk aan de directie van De Lijn gevraagd erop toe te zien dat de chauffeurs van De Lijn de wegcode en de geldende snelheidsbeperkingen respecteren en dat ze zich veilig en hoffelijk door onze straten begeven.  We willen zeker niet veralgemenen en alle chauffeurs over dezelfde kam scheren.  Maar wie door de straten raast om filetijd in te halen en daardoor voetgangers, fietsers en andere weggebruikers in gevaar brengt, hoort niet thuis in een openbare vervoersmaatschappij die garant moet staan voor veilig en verantwoord openbaar busvervoer."

De directie van De Lijn heeft nu per brief aan het gemeentebestuur van Kortenberg geantwoord dat ze voluit deze bekommernissen deelt en dat ze de chauffeurs hierop zal aanspreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten