dinsdag 4 september 2012

Met (gemeente)raad en daad - september 2012


Elke maand worden in de gemeenteraad beslissingen genomen die een invloed hebben op het leven van elke dag.  Omdat niet iedereen de kans (of de tijd) heeft om naar de gemeenteraad te komen, vind je hier meer informatie over de markantste beslissingen.  Zo kwamen in Kortenberg op de raad van 3 september 2012 o.m. de volgende punten aan de orde:


Petersmolen in Erps-Kwerps: definitieve beslissing nieuwe straatnaam

Op voorstel van burgemeester Chris Taes (CD&V) besliste de gemeenteraad definitief de nieuwe straat gelegen tussen de Curegemstraat en de Frans Mombaersstraat ‘Petersmolen’ te noemen.

De naam verwijst naar de “molen van Petrus”, een windmolen die destijds in de buurt van de nieuwe verkaveling op de Curegemstraat stond.

Fietsers krijgen voorrang op nieuw fietspad van de Kwerpsebaan

Op voorstel van burgemeester Chris Taes (CD&V) stemde de gemeenteraad in met een wijziging van de voorrangsregeling op de Kwerpsebaan, ter hoogte van de Everbergstraat.  Daardoor krijgen fietsers op het nieuwe fietspad van de Kwerpsebaan voortaan voorrang op het verkeer dat uit de Everbergstraat komt.

Vanaf het kruispunt met de Zavelstraat vormt het nieuwe fietspad op de Kwerpsebaan een hoofdroute van het bovengemeentelijke functionele fietsroutenetwerk.  Daarom is het logisch dat voorrang gegeven wordt aan het fietsverkeer.

Ruimtelijk uitvoeringsplan ‘schrijnwerkerij Beyens” voorlopig vastgesteld

Schepen van ruimtelijke ordening Paul Goeminne (CD&V) kreeg van de gemeenteraad toestemming om het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) “schrijnwerkerij Beyens” voorlopig vast te stellen.  Dit ruimtelijk uitvoeringsplan beantwoordt volledig aan het eerder afgeleverde planologisch attest.  Dank zij dit RUP kan schrijnwerkerij Beyens in Erps-Kwerps onder bepaalde voorwaarden gevestigd blijven in zonevreemd gebied. 


Riolering Hof van Montenaken en Sterrebeeksesteenweg wordt aangepast

Schepen van openbare werken Erwin Willems (Open Vld) stelde namens het schepencollege voor om het reeds lang aanslepende probleem van wateroverlast in het Hof van Montenaken (Everberg) aan te pakken door een drievoudige ingreep:

-         een nieuwe verbinding van de riolering tussen het Hof van Montenaken en de kruising met de Sterrebeeksesteenweg (raming: € 42.397)

-         een drukverlagende ingreep op de riolering van de Sterrebeeksesteenweg (raming: € 20.549)

-         verleggen van een aantal nutsleidingen op de Sterrebeeksesteenweg, die momenteel een goede aansluiting vanuit het Hof van Montenaken verhinderen (raming: € 50.000)

De gemeenteraad keurde dit voorstel goed.


Meerwerken voor jeugdhuis ’t Excuus in Kortenberg

Op voorstel van schepen van jeugd Bart Nevens (N-VA) keurde de gemeenteraad de meerwerken goed voor het schilderen van de buitenzijmuren en de betonnen trappen aan het nieuwe gebouw van jeugdhuis ’t Excuus aan GC Colomba.  De kostprijs van de meerwerken bedraagt € 17.927,10.

Tracé en uitrusting wegenis van verkaveling Ter Gessel goedgekeurd

De gemeenteraad keurde het tracé en de uitrusting van de wegenis goed van de sociale verkaveling Ter Gessel in Meerbeek.

Daarmee zijn nu alle voorwaarden vervuld om het sociaal woonproject te kunnen opstarten.  Binnenkort zal Interleuven starten met het openstellen van de inschrijvingslijsten voor kandidaten.  De nodige informatie hierover vindt u in één van de volgende nummers van het gemeentelijke informatieblad ‘Zoeklicht’.  Het heeft geen zin aanvragen in te dienen vooraleer de officiële inschrijvingsperiode van start gaat.


Bea De Coninck benoemd als nieuwe bibliothecaris

Na een indrukwekkende carrière gaat Constance Van Den Wijngaert op 31 december a.s. met pensioen als bibliothecaris van onze gemeentelijke openbare bibliotheek.  Onder haar leiding groeide onze bibliotheek uit tot één van de meest toonaangevende informatiecentra van de hele streek.

Schepen van personeelsaangelegenheden Ann Outtier-Vannerem (CD&V) lichtte op de gemeenteraad de aanwervingsprocedure voor de nieuwe bibliothecaris toe.

De gemeenteraad benoemde daarop Bea De Coninck als nieuwe bibliothecaris vanaf 1 januari 2013.  Ze was al werkzaam in de bibliotheek van Kortenberg en slaagde voor een bevorderingsexamen.  We wensen haar alle succes toe.

Nieuwe GAS-ambtenaar aangesteld

De gemeenteraad keurde de aanstelling van gemeenschapswacht Melissa De Mol als nieuwe GAS-ambtenaar goed.

Daardoor mag zij voortaan inbreuken vaststellen die bestraft kunnen worden met gemeentelijke administratieve sancties (of GAS).

Tot deze inbreuken behoren o.m.: niet respecteren van de blauwe zone, niet opruimen van hondenpoep, weggooien van zwerfvuil, e.d.m. 

Als gemeenschapswacht is Melissa De Mol goed herkenbaar door haar paarse outfit met het opschrift ‘Gemeenschapswacht’.  Ze beschikt eveneens over een identificatiekaart waarmee ze zich kenbaar kan maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten