donderdag 10 december 2015

Eerste hulp bij de organisatie van evenementen


Kortenberg is een bruisende gemeente met tal van actieve verenigingen die activiteiten en evenementen organiseren.  Dat is één van de redenen waarom mensen het zo aangenaam en gezellig vinden in Kortenberg.

De laatste tien jaar is in de gemeente heel wat expertise opgebouwd om publieke evenementen veilig en ordelijk te laten verlopen.  Daartoe werd en wordt intensief samengewerkt met de organiserende verenigingen, de dienst vrije tijd van de gemeente, de politie- en brandweerdiensten, het Rode Kruis en het gemeentebestuur.

Schepen van cultuur Ann Vannerem (CD&V) lichtte op de gemeenteraad het nieuwe reglement voor de organisatie van publiek toegankelijke evenementen toe, waarin al die expertise gebundeld wordt en waarin organiserende verenigingen een praktische leidraad vinden om hun activiteit probleemloos te kunnen voorbereiden.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen kleinschalige en grote evenementen, tussen indoor- en outdooractiviteiten, tussen gemeentelijke zalen en privé-accommodaties en tussen evenementen waarvoor een veiligheidsplan noodzakelijk is en andere waarvoor een gewone aanvraag volstaat.

Wie in de toekomst in Kortenberg feestkriebels voelt opkomen en iets wil organiseren, kan dit nieuwe reglement voor de organisatie van publieke evenementen consulteren op de webstek van Kortenberg: www.kortenberg.be .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten