zaterdag 12 december 2015

Scholen helpen digitale kloof te dichten


De informatie- en communicatietechnologie biedt haast onbeperkte mogelijkheden om kennis te verwerven en de wereld te verkennen.  Kinderen komen vanaf zeer jonge leeftijd in contact met deze mogelijkheden en maken er volop gebruik van.  Ook in de klas.

Vele ouders moedigen hun kinderen aan om ICT goed en verstandig te gebruiken.  Maar voor sommige gezinnen is het financieel niet altijd even vanzelfsprekend om de informatiesneltrein te volgen.  Een schoolbestuur doet er daarom goed aan om kinderen vanaf het basisonderwijs alle kansen te bieden om digitaal méé te zijn.  Op die manier wordt de digitale kloof van bij de start van de schoolcarrière vermeden.

Op voorstel van burgemeester Chris Taes (CD&V), bevoegd voor ICT-beleid, en van schepen van onderwijs Sabine Ledens (N-VA), besliste het college van burgemeester en schepenen daarom dat de leerlingen en leerkrachten van de vier Kortenbergse gemeentelijke basisscholen allemaal kosteloos een licentie krijgen om Microsoft Office 365 thuis te gebruiken. Deze licentie mag op vijf toestellen geïnstalleerd worden. In de gemeentelijke basisscholen zal voortaan iedereen overal met hetzelfde Office-pakket werken, waardoor problemen met verschillende versies en tijdverslindende omzettingen van de baan zijn.

Het gemeentebestuur wil dankzij dit project alle kinderen en leerkrachten gelijke kansen bieden om zich in de digitale wereld thuis te voelen en om de door de overheid opgelegde ICT-eindtermen te kunnen behalen.

Tony Pijls, overkoepelend ICT-coördinator van de Kortenbergse gemeentelijke basisscholen, coördineert het Microsoft Office 365-project voor alle scholen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten