woensdag 8 juni 2016

Nieuwe regeling rond verdeling van rattenvergif


In Kortenberg is het al jarenlang de gewoonte dat inwoners kosteloos rattenvergif kunnen verkrijgen wanneer er in de omgeving van hun woning een probleem is met ratten.

De gemeentelijke diensten hebben vastgesteld dat sommige inwoners toch wel bijzonder grote hoeveelheden rattenvergif komen ophalen: soms meerdere kilo’s (!) per jaar.  Daarom stelde schepen van milieu Kristien Goeminne (CD&V) een nieuwe regeling voor de verdeling van rattenvergif voor aan de gemeenteraad.

Omdat werken met rattenvergif niet zonder risico’s is, wil de gemeente de verdeling van rattenvergif nauwkeuriger in het oog houden en controleren.

Voortaan zullen er per kwartaal nog maximum 3 zakjes rattenvergif per aanvrager worden meegegeven.  Die zakjes kunnen nog steeds verkregen worden aan het onthaal in het gemeentehuis.  Er zal een register worden bijgehouden van de uitgedeelde zakjes.

Inwoners die met een rattenprobleem van grotere omvang geconfronteerd worden, zullen met de milieudienst kunnen overleggen welke maatregelen het meest aangewezen zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten