vrijdag 10 maart 2017

Belangrijke wegen- en rioleringswerken op de Sterrebeeksesteenweg

De gemeenteraad nam een belangrijke beslissing in verband met wegenis- en rioleringswerken aan de Sterrebeeksesteenweg.  Deze werken vormen een sleutelelement in het bestrijden van de wateroverlast in het gebied tussen Armendaal en de Vierhuizenstraat/Vogelenzangstraat.  Op de Sterrebeeksesteenweg zelf wordt het rioleringsstelsel helemaal aangepast en gescheiden, zodat het afvalwater en het regenwater in aparte leidingen worden opgevangen.  Het bestaande bufferbekken wordt vernieuwd en de capaciteit wordt gevoelig uitgebreid.

Samen met de geplande werken in de Vierhuizen-/Vogelenzangstraat en met de geplande aanleg van een supplementair bufferbekken aan de Populierenlaan, moeten deze maatregelen een structurele oplossing bieden voor de wateroverlast die in dit gebied te frequent voorkomt.

De totale kostprijs voor de aanleg van een gescheiden stelsel in de Sterrebeeksesteenweg wordt geraamd op € 1.566.193,86 (excl. BTW) of € 1.895.094,40 (incl. BTW).

Het aandeel voor de gemeente Kortenberg wordt geraamd op € 473.321,69 (excl. BTW) of € 572.719,24 (incl. BTW), waarvan € 81.724,38 (excl. BTW) of € 98.886,50 (incl. BTW) subsidieerbaar zijn vanuit de VMM (Vlaamse Milieumaatschappij).

Schepen van openbare werken Bart Nevens (N-VA) lichtte de wegenis- en rioleringswerken toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten