vrijdag 10 maart 2017

Financiële tegemoetkoming voor eigenaars van eerste woning


Schepen Kristien Goeminne (CD&V), bevoegd voor woonbeleid, vroeg en kreeg van de gemeenteraad goedkeuring voor een voorstel van het college van burgemeester en schepenen om (meestal jonge) eigenaars van een eerste woning een financiële tegemoetkoming te bieden en hen zo een steunje in de rug te geven om in eigen dorp te kunnen blijven wonen.
“Kortenberg kent sinds een aantal jaren een stijgende aantrekkingskracht als woonplaats. Voornamelijk door de ideale ligging tussen Brussel en Leuven en het landelijke karakter,” aldus schepen Goeminne.  “Dit heeft als gevolg dat de woningprijzen in onze gemeente ook stijgen. Het gemeentebestuur wil inwoners met een klein tot middelgroot inkomen een financieel duwtje in de rug geven bij aankoop van een woning of appartement. Dit zal gebeuren onder de vorm van een ristorno van een gedeelte van de onroerende voorheffing.”
Er is een aantal voorwaarden waaraan men moet voldoen en de belangrijkste zijn het respecteren van de inkomensvoorwaarden van Vlabinvest, een maatschappelijke, socioculturele en/of economische binding met het Vlabinvestgebied kunnen aantonen en de Nederlandse taal machtig zijn.
Na aankoop van de woning  en indien men voldoet aan de voorwaarden die in het reglement beschreven zijn, kan men tot 31/12/2019 genieten van een jaarlijkse ristorno van 75% van de onroerende voorheffing met een maximum van 1000 euro.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten