dinsdag 9 mei 2017

Kortenberg tekent in op alarmeringsplatform BE-Alert

In het beleidsprogramma 2013-2018 van de CD&V/N-VA-bestuursmeerderheid werd aangekondigd dat onderzocht zou worden “welke multiportaal-mogelijkheden er bestaan om inwoners zo optimaal mogelijk te kunnen informeren.”  Er zou dus worden gezocht naar een efficiënt systeem om op hetzelfde moment hetzelfde gemeentelijke bericht via alle beschikbare kanalen (sms, telefoon, smartphone, internet, sociale media) te kunnen verspreiden. Op het moment dat het beleidsprogramma werd geschreven, werd daarbij nog voornamelijk uitgegaan van sms-technologie. We zijn nu vier jaar verder en intussen is de communicatietechnologie flink geëvolueerd.

Burgemeester Chris Taes (CD&V) deelde op de gemeenteraad mee dat het college van burgemeester en schepenen is ingegaan op het aanbod van de FOD binnenlandse zaken om in te tekenen op “BE-Alert”.  Dat is een ‘verwittigingssysteem’ dat op verschillende manieren kan worden gebruikt.  In noodsituaties en bij rampen, biedt dit systeem de mogelijkheid om de inwoners snel en tegelijk te verwittigen.  Het gemeentebestuur tekende ook in op de BIN-optie van het BE-Alertsysteem, waarbij huidige en/of toekomstige buurtinformatienetwerken (BIN’s) van dit platform gebruik zullen kunnen maken om hun leden (en de politie) te verwittigen.  Het gemeentebestuur zal via BE-Alert ook bepaalde doelgroepen kunnen bereiken, die dan een bericht kunnen krijgen over specifieke gemeentelijke activiteiten, zoals bv. wegenwerken.  
De gemeenteraad bekrachtigde nu deze beslissing. De kostprijs voor de inschrijving bedraagt jaarlijks € 2.904 (exclusief de kosten voor de sms’en en gesproken berichten die moeten worden verstuurd).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten