dinsdag 6 maart 2018

Functiebeschrijving en beoordelingscriteria vastgelegd voor de functie van algemeen directeur


Het decreet lokaal bestuur voorziet bij de start van de volgende bestuursperiode een volledige integratie van het gemeentebestuur en het OCMW (Welzijnshuis).
Deze bestuurlijke integratie houdt in dat er één algemeen directeur wordt aangesteld die de taken van de huidige gemeentesecretaris en van de huidige OCMW-secretaris combineert.
De gemeenteraad stelde de functiebeschrijving, de beoordelingscriteria en de wijze van kandidaatstelling voor deze nieuwe functie van algemeen directeur vast.
Schepen van personeelszaken Sabine Ledens (N-VA) lichtte de procedure als volgt toe:
Indien de titularis van het ambt van gemeentesecretaris en de titularis van het ambt van secretaris van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn dat de gemeente bedient, verschillende personen zijn, kan de gemeenteraad de titularissen oproepen om zich binnen dertig dagen kandidaat te stellen voor het ambt van algemeen directeur. Na het verstrijken van de termijn stelt het college van burgemeester en schepenen vast wie zich tijdig en ontvankelijk kandidaat heeft gesteld.
Indien slechts één van beiden zich tijdig kandidaat heeft gesteld, wordt die persoon bij het verstrijken van de termijn om zich kandidaat te stellen, met behoud van zijn dienstverband, van rechtswege aangesteld als algemeen directeur bij de gemeente.
Indien beiden zich tijdig kandidaat stellen, stelt de gemeenteraad uiterlijk op 1 augustus 2018 op basis van een systematische vergelijking van titels en verdiensten één van hen aan als algemeen directeur.
Indien geen van beiden zich tijdig kandidaat stelt, vult de gemeenteraad het ambt in door aanwerving of bevordering.”

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten