dinsdag 27 juni 2017

Gebruiksovereenkomst en renteloze lening voor FC Kortenberg Meerbeek United

Sinds kort is er een nieuwe vereniging voor jeugdvoetbal opgericht. Sp. Kortenberg en St. Meerbeek hebben afspraken gemaakt over de overdracht van hun jeugdspelers tot U15 naar de nieuwe vzw. Deze nieuwe vereniging krijgt voluit de naam Football Club Kortenberg Meerbeek United (FC KM United) en is ondertussen ook erkend als Kortenbergse vereniging. In het voetbalseizoen 2017-2018 zullen 27 jeugdploegen voor FC KM United in competitie aantreden.

Schepen van sport Ann Vannerem (CD&V) gaf hierover toelichting op de gemeenteraad: “Het gemeentebestuur is al jaren vragende partij voor een doorgedreven samenwerking. We zijn dan uiteraard ook heel blij met deze stap in de goede richting omdat dit volgens ons meer garanties biedt voor een goede jeugdsportopleiding. In de voorafgaande besprekingen heeft het gemeentebestuur altijd het standpunt verdedigd dat ze wil investeren in jeugdvoetbal op voorwaarde dat die investeringen ten goede komen aan alle jeugdvoetbalspelers in groot-Kortenberg. Vandaag is een belangrijke stap gezet en het gemeentebestuur zal dus haar engagement nakomen zodat de voetbalsport in Kortenberg op een kwaliteitsvolle manier kan groeien.
Een eerste maatregel is de plaatsing van verlichting op het A-veld aan de tribune op de site Colomba in Kortenberg. Daar was er nu geen verlichting is, zodat dit veld in de winter ’s avonds niet bruikbaar is voor trainingen of wedstrijden, zal dit vanaf het najaar wel mogelijk zijn.

De EDLB-ploeg van Eandis kon hiervoor ingeschakeld worden. De gemeente Kortenberg heeft immers in 2010 een kaderovereenkomst afgesloten zodat Eandis via Iverlek, de distributienetbeheerder, onze gemeente kan ondersteunen bij ons actief energiemanagement. Dat betekent dat Eandis het hele project van voorstudie tot projectuitvoering in handen heeft. Het college van burgemeester en schepenen hoefde alleen de keuze te maken tussen traditionele of LED-verlichting. Er werd om evidente redenen voor het laatste gekozen.
De kosten worden geraamd op 61.468,74 euro inclusief BTW. Dat bedrag werd voorzien in de eerste begrotingswijziging.

Een tweede maatregel is een nieuwe gebruiksovereenkomst met de voetbalclubs voor het gebruik van de voetbalaccommodatie. De gemeente Kortenberg heeft met de drie voetbalclubs nu reeds een gebruiksovereenkomst voor het gebruik van de gemeentelijke voetbalinfrastructuur. De voetbalaccommodatie in Kortenberg en Everberg zal vanaf volgend voetbalseizoen in gebruik genomen worden door FC KM United, die op haar beurt in onderling overleg met Sp. Kortenberg en St. Meerbeek een overeenkomst opstelt voor het gebruik van de accommodatie door de seniorenploegen.  Daardoor was het noodzakelijk om de bestaande overeenkomsten op te zeggen en een nieuwe overeenkomst op te stellen die rekening houdt met deze nieuwe situatie.

Om de start van de nieuwe vereniging voor het Kortenbergse jeugdvoetbal een goede startkans te geven, keurde de gemeenteraad ook nog een renteloze lening van 30.000 euro goed. Hierover gaf schepen van financiƫn Harold Vanheel (N-VA) de nodige toelichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten