dinsdag 27 juni 2017

Nieuw uitleenreglement voor e-readers in Kortenbergse bib


Na een vorig experiment met e-books in 2014-2015 kan vanaf 1 juli 2017 iedereen die ouder is dan 18 en een lidkaart heeft in de Kortenbergse bib een e-reader uitlenen met maximaal vijf e-boeken. De bibliotheek beschikt momenteel over 5 e-readers en 50 e-boeken. Dat is een eerder beperkt aanbod maar dit kan uitgebreid worden als het project succesvol is.

Schepen Ann Vannerem (CD&V) is ervan overtuigd dat dit kleinschalige project in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant een mooie gelegenheid is om in optimale omstandigheden kennis te maken met e-boeken. Een e-reader is een zeer eenvoudig en licht toestel dat leescomfort biedt dat heel dicht aanleunt bij het lezen op papier.

De nadelen van het lezen op een tablet of smartphone zijn bij een e-reader niet aan de orde:

Voordelen

  • Geen reflectie van zonlicht op het scherm
  • Niet vermoeiend voor de ogen bij langdurig lezen
  • Geen afleidende geluidjes en meldingen
  • Lange batterijduur

 Al na enkele pagina’s vergeet je dat je op een toestel leest en ga je helemaal op in je boek.  

Per e-reader kunnen telkens slechts vijf e-boeken worden gereserveerd, om zo veel mogelijk mensen kans te geven met dit nieuwe aanbod kennis te maken.

Het enige ‘nadeel’ is dat je als gebruiker nog altijd naar de bibliotheek moet om de e-reader te lenen.  Maar in de bib van Kortenberg is dat eerder een 'voordeel' ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten