dinsdag 27 juni 2017

Ontwerp van algemene stedenbouwkundige verordening definitief vastgesteld


De Kortenbergse gemeenteraad stelde het definitieve ontwerp van algemene stedenbouwkundige verordening vast.  Dat is een belangrijk beleidsdocument, want het zal in de toekomst de toetssteen vormen voor alle stedenbouwkundige aanvragen die door het college van burgemeester en schepenen worden behandeld.

Schepen van ruimtelijke ordening Bart Nevens (N-VA) weerlegde op de gemeenteraad enkele bezwaren van de GECORO (gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening) en lichtte toe welke elementen uit het advies van de gemeentelijke Erfgoedcommissie in de eindtekst werden overgenomen.

In de algemene gemeentelijke stedenbouwkundige verordening worden de regels in verband met bouwen, verbouwen en verkavelen in de gemeente Kortenberg gebundeld met als doel een aantrekkelijk woon-, werk- en leefmilieu in de gemeente te garanderen, dankzij kwalitatieve gebouwen, een kwalitatieve stedenbouwkundige omgeving en een economisch en rationeel grondgebruik.

Op die manier weet iedere architect, iedere promotor en iedereen die bouw- of verbouwingsplannen heeft aan welke stedenbouwkundige voorschriften men zich in Kortenberg moet houden.

Het vastgestelde ontwerpdocument wordt nu samen met de uitgebrachte adviezen aan de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant overgemaakt. De algemene gemeentelijke stedenbouwkundige verordening treedt in werking na de voorgeschreven procedure van bekendmaking en na de publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Na de zomervakantie zullen een aantal opmerkingen die door de oppositie op de gemeenteraad werden geformuleerd verder worden uitgeklaard en doorgesproken op een technische commissie. 
Het document is nu reeds te raadplegen op de webstek van de gemeente Kortenberg: www.kortenberg.be .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten