zaterdag 13 januari 2018

Klas 3I van Don Bosco Haacht wint Kortenbergse jeugdpoëziewedstrijd

“Toen we met de Bib aan het brainstormen waren over het organiseren van een jeugdpoëziewedstrijd, dachten we oorspronkelijk nog aan een klassieke formule, waarbij we handgeschreven gedichten op papier zouden binnenkrijgen, die we dan met dikke brillenglazen zouden beoordelen en met elkaar zouden vergelijken,” zei burgemeester Chris Taes (CD&V) bij de prijsuitreiking.

“Maar dat was zonder Hanne Wouters gerekend, die over het initiatief gelezen had in Zoeklicht, ons gemeentelijk infoblad, en die er mee naar haar klas trok in het Don Bosco-instituut in Haacht. We hadden als thema ‘verbondenheid’ vooropgesteld, omdat voor ons het samenbrengen en verbinden van mensen, ook over grenzen en generaties heen, een superbelangrijke doelstelling is,” aldus nog de burgemeester.

Klas 3I van Don Bosco maakte hierover een behoorlijk indrukwekkend ‘filmgedicht’, dat ‘Vallen en opstaan’ heet.  Daarin komen twee uitgeschreven gedichten voor, mooi geïntegreerd in een goed uitgewerkte verhaallijn.  Het algemene thema ‘verbondenheid’ wordt in het winnende filmgedicht concreet vertaald naar de leefwereld van de leerlingen als ‘samen sterk staan tegen pesters’.

Op die manier slaagde klas 3I, met leerkracht Nederlands Liesbeth Schulpé, van het Don Bosco-instituut in Haacht erin om met een eigentijds groepswerk een moderne invulling te geven aan een klassieke poëziewedstrijd. 
Dat verdiende niet alleen een figuurlijk bloemetje, maar ook een prijs in centen. 
De winnaars kregen van de gemeente Kortenberg een cheque van € 750, die door de klas vrij besteed kan worden aan een eigen project naar keuze.

Ook schepen van cultuur Ann Vannerem (CD&V) wenste de winnende klas proficiat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten