dinsdag 30 juni 2015

Beeldkwaliteitsstudie over de ruimtelijke ordening van Kortenberg

In nauw overleg met het college van burgemeester en schepenen en op basis van de input uit verschillende inspraakmomenten van de inwoners, stelde het studiebureau BRUT, in samenwerking met het bureau LAND, een omvangrijke en belangrijke studie op dat bestaat uit twee delen, nl. het ontwikkelen van een visie en ontwerpend onderzoek naar plaatsspecifieke opdrachten en een ontwerp van “beeldkwaliteit” voor de publieke ruimte in onze gemeente.


Schepen van ruimtelijke ordening Bart Nevens (N-VA) lichtte deze studie toe, die niet alleen een aantal voorbeelden (geen beslissingen)  bevat van de manier waarop ruimtelijke knelpunten in de publieke ruimte kunnen worden aangepakt (vb. Sint-Pietersplein in Kwerps of het dorpscentrum van Meerbeek), maar ook een ‘toolbox’ van instrumenten en handvaten die kunnen worden gebruikt om op een verantwoorde en vernieuwende manier om te springen met de schaarse open ruimte die in onze gemeente nog rest, rekening houdend met het feit dat ook aan een hele reeks andere behoeften (wonen, werken, wandelen, …) moet kunnen worden voldaan.


Deze beeldkwaliteitsstudie wordt de basis van stedenbouwkundige verordeningen, die later aan de gemeenteraad zullen worden voorgelegd, en die bindende voorschriften zullen inhouden voor het gebruik van de gronden en panden in onze gemeente.


De beeldkwaliteitsstudie is raadpleegbaar op de webstek van de gemeente Kortenberg (www.kortenberg.be), op de startpagina van de rubriek “wonen en bouwen”.  
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten