dinsdag 2 juni 2015

Met (gemeente)raad en daad - juni 2015


Gemeenteraad gemist?  Geen probleem.  Je vindt er op deze blog meer informatie over.

Budget 2015 en meerjarenplanning OCMW goedgekeurd

OCMW-voorzitter Alexandra Thienpont (CD&V) stelde op de gemeenteraad de aangepaste meerjarenplanning en het budget voor 2015 van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn voor.  De activiteiten van het OCMW worden, samen met gemeentelijke initiatieven, gebundeld in het nieuwe Welzijnshuis.

De meerjarenplanning houdt onder meer een aanpassing van de elektrische installatie van een aantal bejaardenwoningen in en de verdere integratie van de IT-infrastructuur van de gemeente en het Welzijnshuis.

In het nieuwe budget blijft het accent liggen op de goede werking van de sociale dienst.  Daarbij is het belangrijk mensen zelfredzaam te maken, hen opnieuw in te schakelen in de maatschappij en mogelijke misbruiken tegen te gaan.

Er zal nog meer worden ingezet op de bestrijding van kinderkansarmoede.  Het is belangrijk dat kinderen alle kansen krijgen om hun persoonlijkheid volwaardig te ontwikkelen en dat ze niet van bij de start in een negatieve spiraal van kansarmoede terecht komen.  Het voorbije schooljaar werd daarom geëxperimenteerd met een huiswerkklasje.  Dat project wordt in 2015 verder uitgewerkt.

Daarnaast zal, in het kader van het Dienstencentrum, een mooie ontmoetingsruimte worden ingericht, waar de inwoners elkaar dagelijks in een informele en gezellige omgeving kunnen ontmoeten.  Op die manier wordt de drempel tot het Welzijnshuis verlaagd en kunnen alle inwoners er zich thuis voelen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten