dinsdag 30 juni 2015

Ontwerp-dossier Vogelenzangstraat goedgekeurd


Eén van de belangrijke openbare werken die het gemeentebestuur tijdens deze bestuursperiode wil uitvoeren, is de heraanleg van een groot deel van de Vogelenzangstraat, waarbij ook de riolering helemaal wordt vernieuwd. 

Deze rioleringswerken kaderen in een geheel van maatregelen die bedoeld zijn om de weerkerende wateroverlast in dit gebied van de gemeente te kunnen voorkomen en oplossen.  Ze hangen samen met de geplande werken in de Sterrebeeksesteenweg en met de vergroting van de wateropvangcapaciteit van het spaarbekken.  

Schepen van openbare werken Bart Nevens (N-VA) lichtte de historiek van het dossier toe en kreeg van de gemeenteraad de toestemming om de werken uit te voeren.  Vooraleer de plannen kunnen worden uitgevoerd, moeten eerst nog grondverwervingen gebeuren.  Het gemeentebestuur hoopt hiervoor op de medewerking van de betrokken inwoners om zo snel mogelijk met de uitvoering te kunnen starten.

De kostprijs van dit project wordt geraamd op 1.266.110,58 euro (excl. btw) of 1.531.993,80 euro (incl. btw).  De coördinatie van de rioleringswerken wordt toevertrouwd aan Aquafin.

De omvang van deze investering toont aan dat het het gemeentebestuur menens is om de waterproblematiek in het gebied grondig aan te pakken.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten