dinsdag 7 november 2017

Gebruiksovereenkomst voor avonturenpad in Rotte Gaten (Meerbeek)

In het beleidsprogramma 2013-2018 werd vooropgesteld dat het gemeentebestuur van Kortenberg een avonturenpad zou aanleggen voor onze kinderen. Samen met Natuurpunt werd bekeken hoe dit het best kon worden gerealiseerd. Het oog viel op het kleine maar fijne natuurgebied van de Rotte Gaten in Meerbeek.

Met het belevingspad in dit mooie natuurgebied wordt het nog leuker om met de kinderen het bos in te trekken. Dit is het perfecte voorbeeld dat samenwerking met onze verenigingen en/of belangengroepen de mooiste resultaten oplevert.

De aanleg van het avonturenpad en het bijhorende bestek hiervoor werden goedgekeurd op de gemeenteraad van 8 mei 2017. De werken zijn na de zomer van start gegaan en zullen de komende weken worden afgerond.

Aangezien Natuurpunt Beheer VZW eigenaar is van het gebied en dit in beheer wil aanbieden aan de gemeente Kortenberg, dient hiervoor een gebruiksovereenkomst te worden afgesloten. Natuurpunt is hierbij bereid om het gebied Rotte Gaten ter beschikking te stellen, de toegankelijkheid te waarborgen en het natuurgebied en de paden te onderhouden. De gemeente Kortenberg staat in voor de financiering der werken voor een totaal van 65.000 euro en de veiligheidskeuring en jaarlijks onderhoud van de spelelementen.

Het initiatief wordt vanuit het gemeentebestuur zowel gedragen vanuit het jeugdbeleid, met schepen van jeugd Harold Vanheel (N-VA), als vanuit het natuurbeheer, met schepen van milieu Kristien Goeminne (CD&V).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten