dinsdag 7 november 2017

Kortenberg koopt digitale snelheidscamera (met flitspaal) aan

De gemeenteraad van Kortenberg ging in op het voorstel van burgemeester Chris Taes (CD&V) om een verplaatsbare digitale snelheidscamera met flitspaal aan te kopen.

De eerste flitspaal zal geplaatst worden in de drukke Zavelstraat in Erps-Kwerps, waar uit objectieve snelheidsmetingen blijkt dat er systematisch te snel wordt gereden, met de nodige risico’s op ongevallen voor omwonenden en passanten.

In 2018 zullen ook flitspalen worden geplaatst op de – dan nieuw aangelegde – Sterrebeeksesteenweg en op het traject Wijnegemhofstraat/Hulstbergstraat, een frequent gebruikte verbindingsweg waar eveneens vele snelheidsovertredingen worden vastgesteld.  De verplaatsbare camera zal op die drie plaatsen worden ingezet en kan in principe ook op een politievoertuig worden geplaatst.

De digitale snelheidscamera zal niet meer ‘flitsen’ zoals de klassieke snelheidscamera en zal vanuit beide richtingen het verkeer kunnen registreren.  De subjectieve ‘pakkans’ is dus maximaal, terwijl de camera optimaal zal worden benut.

De flitspalen kunnen ook worden uitgerust met een ANPR-camera met nummerplaatherkenning, die nuttig kan worden ingezet voor zowel verkeerskundige als gerechtelijke vaststellingen.

De gegevens zullen naar een centrale worden doorgegeven via een 4G-verbinding.

Indien het systeem succesvol blijkt te zijn, zal het later ook naar andere plaatsen in de gemeente worden uitgebreid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten