dinsdag 7 november 2017

Wijziging van de definiëring van het begrip 'dagelijks bestuur'

Schepen van financiën Harold Vanheel (N-VA) stelde namens het college van burgemeester en schepenen aan de gemeenteraad voor om het begrip “daden van dagelijks bestuur” een update te geven, in lijn met de vernieuwde wetgeving op overheidsopdrachten.

Die vernieuwde wetgeving op overheidsopdrachten van 17 juni 2016 voorziet een verhoging van het drempelbedrag voor onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking tot 135.000 euro.

Bovendien is het opportuun, omwille van praktische en efficiëntieredenen, om alle beheersdaden die een verbintenis van maximaal vier jaar inhouden én die voorzien zijn in het exploitatiebudget, als ‘dagelijks bestuur’ te beschouwen. Het is logisch dat deze lijn wordt doorgetrokken naar alle beheersdaden die voorzien zijn in het investeringsbudget én die een impact hebben die kleiner is dan 135.000 euro.

Tot slot wordt het wenselijk geacht om de bevoegdheid tot het gunnen van bijkomende opdrachten ingevolge meerwerken of aanvullende werken voor goedgekeurde investeringsprojecten op 50% van de oorspronkelijke waarde van de opdracht te stellen.

De gemeenteraad keurde deze wijziging van de definiëring van het begrip ‘dagelijks bestuur’ goed.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten