dinsdag 10 januari 2017

Annulatiereglement voor vakantiewerking dienst Vrije Tijd

Om het fenomeen van de reservaties ‘uit voorzorg’ voor plaatsen bij de vakantiewerking wat tegen te gaan, stelde de dienst Vrije Tijd een annulatiereglement op.  Bij dergelijke reservaties ‘uit voorzorg’ wordt een plaats voor een activiteit bij de vakantiewerking gereserveerd, zonder dat men reeds zeker weet of men er gebruik zal van maken of niet.

Schepen van vrije tijd Ann Outtier-Vannerem (CD&V) lichtte toe dat elke annulatie voortaan schriftelijk moet gebeuren en dat er een onderscheid gemaakt wordt tussen annulaties op basis van een medisch attest, dus bij ziekte of ongeval, en andere.

Terugbetalingen met medisch attest (ziekte of ongeval):
·        Annulatie voor de aanvang van de activiteit: 100%

·        Annulatie tijdens de activiteit: terugbetaling in overeenstemming tot het aantal gemiste dagen

 
Terugbetalingen zonder medisch attest:
·        Annulatie tot 35 kalenderdagen voor de aanvang van de activiteit: 80%

·        Annulatie tussen 35 en 15 kalenderdagen voor de aanvang van de activiteit: 40%

·        Annulatie binnen de 15 kalenderdagen voor de aanvang van de activiteit: 0% 

 Men kan tot 15 kalenderdagen voor de start van de activiteit een reservatie wijzigen in een soortgelijke reservatie met eenzelfde prijs op een andere datum, indien er nog plaatsen beschikbaar zijn. In de praktijk zal dit alleen maar mogelijk zijn voor de speelpleinwerking.
Wanneer de dienst Vrije Tijd zelf een activiteit annuleert, brengt ze alle deelnemers op de hoogte en betaalt ze het deelnamegeld volledig terug.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten