donderdag 3 maart 2011

Restauratie kerk Everberg gesubsidieerd

In 2007, bij de start van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, werd tussen het college van burgemeester en schepenen van Kortenberg en de vijf kerkfabrieken afgesproken dat er één groot investeringsproject zou worden uitgevoerd, nl. de restauratie van de prachtige kerk van Sint-Martinus en Lodewijk in Everberg.

Een intentie tot restauratie hebben is één zaak.  Het dossier administratief en politiek rond krijgen, nog een heel andere.

Dank zij een goede samenwerking tussen de bevoegde leden van het schepencollege (Chris Taes, bevoegd voor kerkfabrieken, Erwin Willems, bevoegd voor openbare werken en Bart Nevens, bevoegd voor monumentenzorg), werd bij alle administraties en kabinetten de vlam brandend gehouden en werd op regelmatige tijdstippen aan de (soms Kafkaïaanse) boom geschud.

Net toen sommigen begonnen te denken dat het maar niks zou worden, kwam dan zeer recent het goede nieuws vanuit het kabinet van Vlaams minister Geert Bourgeois, dat het dossier is goedgekeurd en dat de broodnodige subsidies worden toegekend.

De werken worden geraamd op 426.166,90 euro.   De Vlaamse Gemeenschap zal van dit bedrag 60% voor haar rekening nemen (afgerond 340.000 euro), de provincie 20%, de gemeente Kortenberg 10% en de kerkfabriek van Sint-Martinus en Lodewijk eveneens 10%.

Het dossier zal zo spoedig mogelijk in aanbesteding worden gezet, zodat de restauratie hopelijk nog in de loop van 2011 kan starten.

Moraal van het verhaal: als mensen goed samenwerken en hun inspanning volhouden, dan is er veel mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten